Kunst voor scholen

Bij Atelier by Art-Uur begrijpen we het belang van kunstonderwijs en creativiteit in scholen. Onze kunstlessen voor scholen zijn ontworpen om de creativiteit van studenten te stimuleren en kunst naar het klaslokaal te brengen, maar ook leerlingen naar kunst (ons atelier en de galerij). Onze programma’s bieden een boeiende en leerrijke ervaring waarmee studenten kunst leren begrijpen en waarderen. Creatieve ontwikkeling

“Art has the role in education of helping children become like themselves instead of more like everyone else”
S. Gurewitz Clements

Creatieve ontwikkeling

Onze lessen zijn gericht op het bevorderen van de creatieve ontwikkeling van jongeren. We moedigen hen aan om hun verbeelding te gebruiken en hun artistieke vaardigheden te verkennen.

Interactieve ervaring

Elke zorgt voor een interactieve en boeiende leeromgeving. Jongeren krijgen de kans om kunst te ervaren door middel van praktische sessies en hands-on ervaring.

Aangepaste programma's

Onze programma's zijn aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen en leerdoelen. Of het nu gaat om schilderen, tekenen, beeldhouwen of andere kunstvormen, we hebben een programma dat bij jouw school past.

Alles over "Kunst voor scholen"

• Naargelang de leeftijd en het leerplan zorgen wij voor een gepaste invulling van de sessie.
• Uitleg over de pedagogische aanpak en methodologie van het atelier.
• Hoe kinderen op een creatieve manier leren kijken naar kunst en zelf mogen experimenteren.
• Onze docenten zijn experts in het inspireren van studenten om kunst te verkennen en hun creatieve potentieel te ontwikkelen.
Vanaf de kleuterklas kunnen wij een gepaste sessie voorzien. De inhoud leggen we steeds vast op basis van het leerplan en het leerjaar.
Contacteer ons vrijblijvend en we werken graag een voorstel op jouw maat uit.

Het atelier is bereikbaar met de bus (5 minuten wandelen) of trein (10 minuten wandelen). Meer info over parkeren in Lier vind je via deze link.

Neem contact op met mij en laat me zeker weten naar wat je specifiek op zoek bent, met hoeveel personen je wenst deel te nemen, welke leeftijd, graag en wanneer jullie graag willen langskomen.

Hoe ziet Kunst voor scholen er uit?

Tevreden bezoekers aan het woord

Zin gekregen om met je school mijn kunstlessen te volgen?

Elke Cuypers is trots op Atelier Art-Uur waar ze (aspirant) kunstenaars ontvangt voor kunstworkshops, maar ook teambuildings en bijvoorbeeld events onder vrienden. Ontdek alle kunstzinnige mogelijkheden in hartje Lier.
Elke Cuypers is trots op Atelier Art-Uur waar ze (aspirant) kunstenaars ontvangt voor kunstworkshops, maar ook teambuildings en bijvoorbeeld events onder vrienden. Ontdek alle kunstzinnige mogelijkheden in hartje Lier.

Over Atelier by ART-UUR

Art-Uur is een kunstzinnige plek in het hartje van Lier. Elke Cuypers is de trotse zaakvoerder en biedt coaching aan voor kunstenaars in spé of creatievelingen die hun ei graag eens kwijt willen. Kunst op een laagdrempelige manier toegankelijk maken voor het grote publiek zit in ons DNA ingebakken. Zoek je een teambuildingactiviteit of wil je je schilderskills bijspijkeren? Ontdek ons aanbod.