Workshops

workshop tekenen met houtskool

Je wordt ondergedompeld in de boeiende wereld van tekenen met houtskool het as der aarde, door Ann Tinne Vereeck . Je krijgt voorbeelden, tips en je kan experimenten op papier en andere dragers.

workshop perspectief met verschillende materialen

Perspectief tekenen is een regel bij het tekenen waarbij diepte wordt weergegeven door alle lijnen in één of meerdere punten te laten verdwijnen. De waarneming van deze basisregel leren we aan in kleine stappen. De herkenning van deze regel in kunstwerken, in de werkelijkheid, op vakantiefoto's,... We gebruiken deze documentatie en gaan zelf aan de slag via kleine oefeningen in jouw favoriete techniek, tekenen, schilderen, drukken,... Cursus is er voor beginners en gevorderden.

Pouring

Pouring is een giettechniek op basis van acrylverf en medium. Door de juiste produkten met elkaar te vermengen verkrijg je een soort van marmertechniek.

Handlettering

In deze workshop maken wij een mooie tekst in handlettering op een doos waar al jouw schatten in kunnen. In deze workshop ga je, onder leiding van Elke Cuypers, aan de slag met handlettering  Wij maken in handlettering een mooie tekst, alle tips en triks worden vakkundig gedemonstreerd en uitgelegd. 

collage technieken

Deze cursus is een kennismaking met collage, de kunst van het knippen en plakken dit combineren wij met verschillende verftechnieken.Je ontdekt onder leiding van Elke Cuypers verschillende technieken en materialen. Je leert experimenteel een achtergrond op te bouwen en hier een abstract of figuratief werk van te maken. 

Bloemen tekenen

Wij tekenen bloemen naar waarneming. In onze tuin nemen wij de bloemenpracht in ons op. Onder begeleiding van Elke Cuypers worden verschillende technieken uitgelegd, zodat je op je eigen manier en niveau aan het werk kan.

Wekelijks schilderen en tekenen van eigen werk door Elke Cuypers

Wil jij graag leren schilderen? Dan kan jij op donderdag en vrijdag komen schilderen aan eigen werk. Je krijgt individuele begeleiding. Er wordt in kleine groep, max. 5 personen gewerkt, voor een maximale begeleiding.

Pouring op houten doos voor TIeners (12-16j)

Pouring is een giettechniek op basis van acrylverf en medium. Door de juiste produkten met elkaar te vermengen verkrijg je een soort van marmertechniek.

Hapjesplank met alcohol inkt & hars

In deze workshop passen wij de techniek van alcohol inkt toe in hars en bewerken hiermee decoratie-interieur-stukken.

Stof -en papiecreaties

Een schilderij hoeft niet altijd uit verf te bestaan... Wij gaan op een artistieke manier aan de slag met papier en/ of stof.